Volta a l’Illa de Buda en caiac

Data:

26 de maig de 2024

Hora:

08:00

la Illa de Buda

Volta a l’Illa de Buda en caiac

 

Molt bones gater@s, pel diumenge 26 de maig us he preparat la volta a la Illa de Buda de 15 kms, un trifàsic de Riu Ebre, Mar i canal Mitjorn.

La Illa de Buda és una de les zones més salvatges del Delta i inaccessible, només es pot veure des de l’aigua o bé des de l’aire.

Els primers kms navegarem pel Riu Ebre direcció a la desembocadura d’una manera relaxada per un riu amb aigües tranquil·les, al poc de sortir passarem per l’entrada al canal Mitjorn, antiga desembocadura de l’Ebre, que el deixarem a la nostra dreta (i és per on tornarem el tram final) i seguirem riu avall, al marge esquerre veurem la sortida d’embarcacions turístiques que van fins a la desembocadura, i a uns quants metres riu avall passarem pel Port de Deltebre, en aquests dos trams navegarem pel marge dret per evitar el tràfic de vaixells.

Arribarem a lo Riu Vell, a la nostra dreta, que separa la Illa de Buda pel sud de la Illa de Sant Antoni pel nord, que és l’última illa del Delta abans d’arribar al mar. Tot seguit a esquerra passarem  per lo Garxal Gran i lo Garxal Petit, dos llacunes connectades i que estan protegides, i a esquerra l’Illa de Sant Antoni.

Seguirem fins a trobar-nos amb la Mar Mediterrània, ja en la desembocadura, amb ones juguetones que posaran a prova la nostra estabilitat, aquest serà el punt més delicat i divertit de la sortida. Superat aquest punt girarem a dreta i vorejarem la illa de Sant Antoni i la seva platja i tot seguit l’Illa de Buda i la seva platja, on s’amaga en el seu interior el Calaix de Mar i el Calaix Gran, les dues llacunes que formen la major part de l’illa i on es troba gran part de la seva riquesa ornitològica. Ambdues Illes estan protegides i no ens hi podem aturar.

Remarem doncs una mica més fins arribar a la Gola de Mitjorn, antiga desembocadura de l’Ebre, on desembarcarem i aprofitarem per estirar cames i menjar alguna cosa que haguem portat, així com prendre un bany si la meteo acompanya. Tot seguit traslladarem els caiacs al canal Mitjorn per iniciar la tornada fins a trobar  altre  cop l’Ebre i el punt d’inici.

En quant a la durada aproximada és de mig dia. En acabar pels qui vulguin quedar-se i així recuperar forces, anirem a menjar en algun restaurant de la zona.

Per a fer l’activitat cal que porteu: protecció solar, barret o gorra, ulleres de sol, samarreta que es pugui mullar, banyador o biquini, tovallola, roba de recanvi, escarpins o sandàlies d’aigua (anireu més còmodes), guants per mullar (així evitareu butllofes), aigua per hidratar-vos, alguna cosa per esmorzar (entrepà, fruits secs, fruita, xocolata…) i moltes ganes de passar-s’ho bé.


El preu de lloguer de caiac és de 15,00 € per persona, i podeu llogar caiac individual, doble (2 adults o 1 adult i un menor de + 10 anys) o triple (2 adults i un menor fins a 10 anys). Tots ells oberts i insubmergibles.

 

Per arribar-hi des de la N-340 passat l’Ampolla ens incorporarem al carril de l’esquerra d’entrada al Parc Natural del Delta de l’Ebre per la ctra. TV 3401, on hi veurem un indicatiu, i seguirem les indicacions del Google maps fins a Riumar.

Ens trobarem a les 8:20 al Forn de pa Fresquet, a la urbanització de Riumar per tal de fer el tradicional cafè gateru, i a les 9h al Parc Deltaventur on en Josep ja ens tindrà els caiacs preparats.

https://maps.app.goo.gl/aFERgAkZbDfKzghM6


L’hora de sortida de Tarragona serà  al voltant de les 7.15 h davant de l’estàtua dels Despullats de la Rambla de Tarragona, i ens trobarem a les 8:20 al Forn de pa Fresquet, a la urbanització de Riumar per tal de fer el tradicional cafè gateru, on jo us estaré esperant, i a les 9h al Parc Deltaventur on en Josep ja ens tindrà els caiacs preparats.


Venga doncs, ja només falta que us engresqueu i us apunteu a l’activitat per mitjà de la plana web www.gata.cat. Teniu temps fins divendres 24 de maig.

Per qualsevol aclariment no dubteu a preguntar, per correu electrònic   monchimoche@gmail.com, o per telf. 679646437Salut, força braços i força Gata!!

 

Montse Bertran

Salut i Gata

#Gata25anys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esdeveniments vençut

2000

Info guia: Montse Bertran

  • la Illa de Buda
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 26 de maig de 2024 08:00   -   17:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI