Visita al Santuari de Montserrat de Montferri i pujada a la Torre del Moro

Data:

28 d'abril de 2024

Hora:

08:00

Montferri

Visita al Santuari de Montserrat de Montferri i pujada a la Torre del Moro

 

Hola Gater@s !!!,


Us proposo una ruta circular amb començament i final al Santuari de Montserrat de Montferri, a la comarca de l’Alt Camp, per aquest proper diumenge 28 d’abril.

Des de finals del segle XIX, els vilatans de Montferri i pobles del voltant, tenien la tradició d’anar en peregrinació fins al Santuari de Montserrat després de la verema, cap a mitjans del mes d’octubre a fi de donar gràcies a la Verge bruna per la collita de l’any.


Amb la idea d’apropar la Mare de Déu al territori, el jesuïta Daniel Vives, nascut a Montferri, es va plantejar la idea de construir un santuari en un dels turonets del poble que era de la seva família.


Vives era familiar de l’arquitecte Josep Maria Jujol, col·laborador de Gaudí, i li va encarregar el disseny del santuari. El 15 de novembre de 1925 van posar-ne la primera pedra. En la construcció col·laborà de manera desinteressada tot el poble. L’any 1930 s’aturaren les obres i després, per causa de la guerra, ja no es van reprendre.


Finalment, van tornar a començar l’any 1985 i van finalitzar l’any 1999, o sigui que enguany celebrem els 25 anys de la inauguració del Santuari.

Farem una visita al Santuari abans de començar a caminar, amb un preu de 2€ per persona.


Després de la mateixa, esmorzarem.

Pujarem a la Torre del Moro o de Montferri, però abans caminarem al costat del riu Gaià.


Després de dinar a dalt del tot, baixarem per tota la carena fins arribar al torrent de Montferri i d’aquí al Santuari de Montserrat.

Quedarem a les 8 del matí del diumenge davant l’estàtua dels Despullats, de la Rambla Nova de Tarragona. Aproximadament a 2/4 de 9 farem el tradicional cafè Gater@ a la cafeteria ‘les quatre carreteres’, que es troba just al costat de la benzinera Repsol de la carretera C-51 que va de Valls al Vendrell, abans d’arribar a Montferri:

 

https://maps.app.goo.gl/vV1rBtUnHbfxanXf8La ruta circular té un desnivell de 235 metres i una distància aproximada d’uns 10 quilòmetres.


Cal portar esmorzar, dinar, aigua i, sobretot, moltes Ganes de caminar.


Per inscriure’s a l’activitat cal que us apunteu via plana web del Gata ; www.gata.cat, a l’apartat de sortides, entre dilluns i divendres fins a les 23:00.

 

Esperem que us agradi, i moltes mercès per participar !!

 

Per qualsevol dubte podeu trucar-me o enviar un missatge al telèfon ; 629 03 36 00

beta75@tinet.cat

Us hi esperem!!

 

Lluís Marçal

Salut i Gata

#Gata25anys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reservar sortida

Apunta't Quantitat Preu:
Col·laboració amb l’entitat GATA
5,00
Quantitat: Total:

2000

Info guia: Lluís Marçal

  • Montferri
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 28 d'abril de 2024 08:00   -   18:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI