Vallespinosa: Castells de Saburella i Salmella a l’Alt Gaià (Un passeig per la Baronia dels Cervelló)

Data:

20 de març de 2022

Hora:

07:45

Vallespinosa

🙋‍♂️ Francesc Virgili
✉️ pakitovp70@gmail.com

📞 616 47 87 04

 

Hola gater@s,

 

Ens aplegarem a les 7:45 davant de l’estàtua dels Despullats de la Rambla de Tarragona i davant de l’església de la Misericòrdia de Reus, per a trobar-nos a les 8:30 al bar de la vila de Rocafort de Queralt per tal de fer el tradicional i nostrat cafè gater@ i les inscripcions de la sortida.

Un cop acabat el cafetó ens dirigirem cap al poble de Vallespinosa. Sortint des del poble de Vallespinosa, i sempre seguint la pista forestal visitarem els Castells de Saburella i Salmella, entre altres punt d’interès.

Gaudirem de les vistes de la vall de l’Alt Gaià i la Serra de Salmella. Si el dia és clar podem veure unes vistes espectaculars i acabarem la ruta amb una visita al petit, però molt maco poble de Vallespinosa.

A través de la historia dels castells, coneixerem una mica l’origen de la família Cervelló, fundadors de la baronia que van arribar a la zona pels voltants del segle XII, provinents de la zona d’Osona en època de la reconquesta.

No es una ruta tècnicament difícil, però si que trobarem fortes pujades durant els primers 9 km dels 15 km que té la ruta, però això la qualifico de nivell moderat.

 

Per apuntar-se a la sortida cal que entreu a la plana web del Gata, www.gata.cat i cerqueu l’excursió i pitgeu l’opció APUNTA’T, de dilluns a divendres fins a les 23:00.

Per a qualsevol aclariment, no dubteu en posar-vos en contacte amb mi.

 

Francesc Virgili

Salut i Gata

#Gata23anys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esdeveniments vençut

1000
  • Vallespinosa
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 20 de març de 2022 07:45   -   17:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI