Una volta entre moles als Ports

Data:

13 d'abril de 2024

Hora:

18:00

Els Ports

Una volta entre moles als Ports

 

Hola Gater@s,

Aquest proper cap de setmana 13 i 14 d’abril ens en anem a descobrir Lo Port de Tortosa.

Ens aplegarem als despullats de la Rambla Nova de Tarragona, a les 18 h el dissabte dia 13 d’abril i ens repartirem en cotxes per anar rumb cap a Tortosa i pujar a la vessant nord-est dels ports fins arribar al Refugi Nou de Caro on soparem a les 20 h i descansarem per  agafar forces per una sortida ben exigent i molt aèrea que farem al dia següent. L’endemà diumenge 14 d’abril, matinarem força per a poder sortir d’hora ja que la ruta és prou llarga. A les 7:00 esmorzarem i començarem a caminar a les 8:00 pels Ports.

Per arribar-hi, us recomanen que aprofiteu la gratuïtat de la AP-7, des de Tarragona i/o Reus fins a Tortosa, d’allí seguirem per la carretera local que puja als ports des de Roquetes.

 

Encara que hi anirem tots plegats, sempre es bo tenir l’enllaç à Com arribar-hi

Les tarifes del refugi són : M/P: 46 € pels federats / 49 € no federats.

Es important que a les 7:00 h tothom estigui a punt per l’esmorzar i a les 7:30 h llestos/es per sortir. Ens repartitem en cotxes fins al punt de sortida, previst per iniciar la marxa a les 8:00 h.

Porteu suficient aigua doncs encara que en trobem una mica en el recorregut, gran part està estancada.

A part del menjar, és molt recomanable portar barretes i/o gels energètics.

El calçat ha de ser per alta muntanya i en bones condicions. La sola no ha d’estar massa desgastada doncs passarem per llocs on necessitarem una bona adherència.

 

Deixem els cotxes al coll del Vicari des d’on iniciem la sortida. Comencem baixant, doncs ens trobem en el punt més alt de la ruta. Anem en direcció sud-est cap al barranc de la Caramella. Les vistes són espectaculars i si agafem un dia clar es pot veure el serpentejant riu Ebre en el seu pas per Tortosa i Amposta arribant al Delta. Baixem uns 1.200 m en gairebé 2:30 h, el desnivell és força empinat pel que cal posar atenció, sobretot a la zona dels forats de la Caramella on tenim una desgrimpada pel costat d’un torrent en zones bastant humides.

 

Assolirem el punt més baix en arribar a la Casa de Carvallo al final del barranc de la Caramella, des d’on começarem a pujar pel coll de la Celleta, fent una petita grimpada fins la moleta de l’àliga per anar a buscar un canvi de barranc travessant el forat de l’aire a la Roca del Migdia.

 

A partir d’aquí anem a cercar les dues moles. Passarem per la base de la Castellona i tornem a travessar un nou barranc per arribar a la del Moro. Per accedir-hi hem de grimpar i després desgrimpar ja que sols hi pujarem per veure les vistes des d’aquesta talaia i aprofitarem per dinar-hi.

 

Continuem pujant, encara que el desnivell ara és més suau però constant. Passem pels bassis de la cova Caro, on no hi ha res d’aigua i pels bassis de Caro on una canalització de fusta emmagatzema alguna mica d’aigua pel bestiar, però es aigua bastant estancada.

 

Seguim pujant, passant pel Forn de pega de la Pimpollada per anar a trobar la cruïlla que ens porta de nou al Coll del Vicari.

 

La ruta és d’unes 8 h en moviment tot i que cal afegir-ne una més per les petites parades i el dinar. És una ruta circular bastant exigent, amb bons desnivells i passos tècnics, pel que cal estar en bona forma física i estar acostumat/da a fer caminades llargues.

 

Per inscriure’s a l’activitat cal que us apunteu via plana web del Gata ; www.gata.cat, a l’apartat de sortides, entre dilluns i divendres fins a les 23:00.

 

Esperem que us agradi, i moltes mercès per participar !!

 

Per qualsevol dubte podeu trucar-me o enviar un missatge al telèfon ; 682 05 92 77

Us hi esperem!!

 

Joan Arqué i Lluís Gurrera

Salut i Gata

#Gata25anys

 

 

 

Volta entre moles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esdeveniments vençut

2000

Info guia: Joan Arqué

  • Els Ports
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 13 d'abril de 2024 18:00   -   14 d'abril de 2024 18:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI