Sortida al congost de Mu, Alòs de Balaguer, i visita al castell de Montsonís.

Data:

23 d'octubre de 2022

Hora:

07:00

Alòs de Balaguer

Hola gater@s !

 

Aquesta vegada us proposem una sortida al congost de Mu, Alòs de Balaguer, i la visita al castell de Montsonís.

Aquest diumenge 23 d’octubre, el Gata us proposa una excursió diferent, que ja la vam fer al 2020, amb el Joan Anton!, però la repetim degut a l’èxit obtingut. Anirem a la comarca de la Noguera on caminarem pel congost de Mu, i després del dinar farem la visita cultural i guiada al Castell de Montsonís.  Es tracta doncs de passar un dia amb família i amics, una excursió ideal pel Mini Gata!!
 
Ens aplegarem als Despullats de Tarragona a les 7:15 h del matí, una mica més aviat ja que tenim 1,45 h en cotxe fins al poble de Alòs de Balaguer.
 
Repartirem els cotxes que tinguem per tal de contribuir amb la benzina, agafarem la carretera direcció Montblanc, passant per Tàrrega  i Agramunt (us passarem la ubicació fins al poble d’Alòs de Balaguer).
 
En arribar al poble d’Alòs de Balaguer, aparcarem els cotxes a l’entrada i començarem a caminar uns 2,5 Km pel marge del riu fins arribar a la font de l’Espadella on hi han taules per a poder esmorzar. Després ens endinsem cap al congost sempre a la vora del riu amb unes vistes espectaculars! Les pujades i baixades tenen un desnivell acumulat de 3oo m d’anada, fins arribar al pont penjant, on trobarem l’espai natural de l’aiguabarreig dels rius Segre i Noguera Pallaresa, i gaudirem de l’entorn espectacular que proporcionen els rius i la presa. Tornarem agafant el mateix camí fins a la font, i cap al poble d’Alòs, on podrem dinar i prendre la típica cervesa al bar.
 
L’excursió té un total de 14 a 15 Km, unes 4 h amb aturades.
 
Havent dinat agafarem els cotxes en direcció a Montsonís, que no és gaire lluny, allí tenim una visita concertada i guiada a les 17:00 de la tarda al Castell, que segur gaudireu, com també del poble de Montsonís amb un encant medieval i molt bones vistes de la comarca.
 
La Visita al castell costa uns 5€,  que pagarem abans d’entrar. Els diners es recolliran tot dinant per agilitzar el pagament.  La visita té una durada d’una hora. Desprès agafarem els cotxes de tornada cap a Tarragona.
 
Cal portar sobre tot Calçat de muntanya, el camí és pedregós i amb desnivells. També Aigua, l’esmorzar, el dinar, gorra, crema solar i roba tècnica de caminar, els matins i vespres són frescos.
 
Com sempre per apuntar-se a la sortida cal fer-ho mitjançant la plana web del Gata ; www.gata.cat, abans del divendres 21 d’octubre a les 23:00.
 
Per qualsevol dubte podeu trucar o escriure a Cecilia Carré :
 
Telf. mòbil : 666 989406
Correu electrònic : cecilia.aei@gmail.com
 
Us esperem per gaudir del dia  !!!

 

Cecília Carré i Txelo Bosch,

Salut i Gata !

#Gata23anys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esdeveniments vençut

1000
  • Alòs de Balaguer
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 23 d'octubre de 2022 07:00   -   19:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI