Senders i Corriols de la Nou de Gaià

Data:

28 de gener de 2024

Hora:

08:00

La Nou de Gaià

Senders i Corriols de la Nou de Gaià

 

Hola Gater@s,

 

Em plau convidar-vos a que vingueu a fer una descoberta d’una part del territori del Baix Gaià, que tot i estar administrativament dins de la comarca del Tarragonès, forma part del Gran Penedès que arribava fins al riu Gaià, que durant molt de temps va ser territori de Marca, de frontera, i que té una idiosincràsia pròpia.

Per això us suggereixo que fem la visita entrellaçant tres pobles diferents ; la Nou de Gaià, Salomó i Vespella de Gaià.

 

A l’any 1011 ja tenim referències de la Nou de Gaià, com un enclavament de defensa contra els sarraïns. Pel que fa respecte a Salomó, els documents escrits més antics daten de principis del segle XI, quan el terme formava part del sector més oriental del castell de Castellví de la Marca. En canvi la primera referència històrica del municipi de Vespella de Gaià data de 1167

Veurem el castell de la Nou de Gaià, el castell i els Masos de Vespella de Gaià a tocar de l’església de Sant Miquel i la casa pairal de la família Nin de Salomó. També una part del bosc cremat de la serra de l’Hivern de la Nou de Gaià de l’estiu de 2023, i recorrerem un tram del torrent de Salomó.

 

Ens aplegarem com sempre davant de l’estàtua dels Despullats de la Rambla de Tarragona a les 8:00, i als llocs respectius de Reus i Valls, per tal de poder arribar al casal de la Nou de Gaià a les 8:30, on farem el tradicional cafetó gater@, i emplenarem el full de responsabilitat de l’excursió :

 

https://maps.app.goo.gl/ZvmGhAGvgPsnwsXR6

 

Després començarà la ruta circular pels tres pobles.

 

Dades a tenir en compte :

Distància aproximada : 17 km

Desnivell positiu acumulat : 200 m

Cal portar : l’esmorzar, el dinar, aigua, bon calçat i roba per practicar senderisme, el telf mòbil amb la bateria carregada i ganes de caminar.

 

Per inscriure’s a l’activitat cal que us apunteu via plana web del Gata ; www.gata.cat, a l’apartat de sortides, entre dilluns i divendres fins a les 23:00.

 

Esperem que us agradi, i moltes mercès per participar !!

 

Per qualsevol dubte podeu trucar-me o enviar un missatge al telèfon ; 608 14 11 49

Us hi esperem!!

 

Lluís Gurrera i Magrané

Salut i Gata

#Gata25anys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esdeveniments vençut

2000

Info guia: Lluís Gurrera

  • La Nou de Gaià
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 28 de gener de 2024 08:00   -   17:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI