Ruta del Castell

Data:

12 de maig de 2024

Hora:

08:00

Juncosa del Montmell

Ruta del Castell de la Serra del Montmell

 

Església del Montmell – Ermita Sant Miquel – restes del Castell – La Creu – Puig de la Talaia – Àrea recreativa del Montmell

 

Hola Gater@s,

 

Aquesta ruta és la que en bona part dona caràcter al municipi del Montmell pel patrimoni, o les restes del mateix que en aquest tram es concentra, no oblidant que en aquest extens municipi en altres indrets hi ha també importants elements singulars en aquesta frontera que va ser el Montmell entre la Catalunya Vella i la Catalunya Nova.


És una matinal senzilla amb un bon bany d’història medieval. Una circular amb bones vistes, sense preses per gaudir-les, on ens espera una botifarrada en acabar per poder gaudir d’un dia de germanor gatero.

 

Ens aplegarem com sempre davant de l’estàtua dels Despullats de la Rambla Nova de Tarragona a les 8:00. Des d’allí i agrupats en vehicles anirem tots cap al Bar Tapes La Vila del Pingüí del Mirador del Penedès (Juncosa del Montmell) i a les 9 h. en punt farem el típic cafetó gatero.

https://maps.app.goo.gl/HiEegWjfzgo5iWNE7


Després, continuem amb el cotxe fins a l’àrea recreativa forestal de la Juncosa del Montmell ;

https://maps.app.goo.gl/i9xPPgReaPfCK1FC6

 

Descripció de l’itinerari :

És una volta circular, fàcil, que surt de l’àrea recreativa del Montmell, pujarem a l’ermita de Sant Miquel, passarem sota les restes del castell, pujarem a la creu, i anirem per la carena fins al cim del Montmell.

Retornarem per l’obaga on la vegetació no té res a veure amb la que hem trobat pujant per la carena. Sortim de l’àrea recreativa del Montmell, tot anant a buscar la pista senyalitzada.

De primer passarem per l’església nova de Sant Miquel, creuarem la pista i ens enfilarem pel corriol fins trobar de seguida l’ermita de Sant Miquel. Està oberta i hi entrem, gaudim de la seva austeritat i sortim per seguir amunt sota l’ombra del castell.

En arribar a un petit collet tenim la possibilitat d’arribar fins al cim del castell. Seguim però pel corriol marcat i de seguida guanyem alçada per arribar a la creu de formigó.

Som a la carena, bastant esclarissada, amb matolls per vegetació i vistes a la Conca de Barberà, Anoia i alt Penedès per un costat i cap al Baix Penedès, l’Alt Camp i el Tarragonès cap a l’altra.

Farem un petit descens per pujar de nou fins al cim del Puig de la Talaia del Montmell, ara ja envoltat d’una frondosa pineda. Per baixar, seguim pel corriol, on trobem una baixada força dreta.

En trobar un encreuament el seguirem a l’esquerra, fins trobar un corriol principal, molt planer que transita per l’Obaga de Cal Magí Vidal. La vegetació és força frondosa, amb alzines i matoll de sotabosc. Al llarg d’aquest corriol hi trobarem una sèrie de cartells indicadors amb informació de les espècies vegetals que anem trobant. El corriol finalment arriba a la pista que ens mena de nou a l’àrea recreativa, on hi trobem les graelles per poder fer una bona brasa.

Si el nivell de risc d’incendis ens ho permet, acabarem la festa amb una botifarrada Km ‘0’ a la brasa regat amb un bon vi del Penedès, com no podia ser d’una altra manera.

 

En aquesta sortida es cobrarà una tarifa única de 10 € a tothom en concepte de l’avituallament en acabar l’excursió, que inclourà un aperitiu, begudes, la botifarrada i les postres, a part de la quota dels 5 € pels que encara no siguin socis.

 

Dades tècniques :

Es preveu recórrer una distància de 5 km, amb un desnivell positiu de 250 m, i un desnivell negatiu de 250 m.

Material obligatori: Calçat adequat, aigua, filtre solar i protecció labial.

Material recomanat: Quelcom per picar i dinar, bastons telescòpics, i gorra.

 

Per inscriure’s a l’activitat cal que us apunteu via plana web del Gata ; www.gata.cat, a l’apartat de sortides, entre dilluns i divendres fins a les 23:00.

 

Per a la botifarrada Km ‘0’ a la brasa, cal que cadascú porti el seu plat, got, coberts i tovalló de roba, per tal d’evitar la generació de residus innecessaris.

 

Esperem que us agradi, i moltes mercès per participar !!

 

Per qualsevol dubte podeu trucar-me o enviar un missatge al telèfon ; 682 05 92 77

 

Us hi esperem!!

 

Joan Arqué i Gustau Casanova

Salut i Gata

#Gata25anys

 

Ruta del Castell_Serra del Montmell 12052024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esdeveniments vençut

2000

Info guia: Joan Arqué

  • Juncosa del Montmell
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 12 de maig de 2024 08:00   -   17:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI