Sortida del Gata per Setmana Santa a Comarques Gironines

Data:

16 d'abril de 2022

Hora:

07:00

Rupit

🙋‍♂️ Narcís Sancho
✉️narcis_sancho@hotmail.com
📞 661 48 73 34

 

Hola gater@s,

 

Ens aplegarem com sempre a Tarragona, a la plaça dels Despullats de la Rambla Nova a les 7:00 del matí del dissabte 16 d’abril. Des d’allí ens repartirem en cotxes i posarem el rumb cap a Cantonigrós, a la comarca d’Osona, on us estarà esperant el vocal.

Una vegada estiguem tots junts, decidirem com fem la combinació de cotxes. Començarem a caminar cap al Santuari de la Salut, i acabarem la caminada a la població de Rupit. Una vegada al Santuari de la Salut, bonic i venerat santuari amb un esplèndid mirador damunt de la Garrotxa, començarem enlairant-nos entremig d’una bonica Fageda, que en no més de 10 minuts, ens menarà a la pista, envoltada de Prats, que ens portarà fins a les roques encantades. És un lloc feréstec i màgic, que tot i la massificació de la gent, encara s’hi pot sentir, el seu aire d’encanteri.

Ens perdrem una estoneta curta per entremig d’aquelles pedres encantades, per a continuar, passant a les envistes, de la preciosa casa d’armadans, i sortir després d’una dreta baixada, amb plafons informatius, que ens explica mig història mig llegenda, el que feien la gent, d’aquestes contrades. Acabarem sortint al Coll de Condreu (bar-restaurant i habitacions). D’aquí per una pista encimentada arribarem al veïnat de l’Om, a partir d’aquí seguirem una pista que ens menarà, entre mig de precipicis i camps de pastura, fins arribar al salt de Sallent de Rupit.  És un indret amb boniques vistes de l’Agullola, i des d’aquí seguirem la riera de Rupit, fins a entrar al bonic poble, amb el seu famós pont penjant, i les cases de pedra (total uns 15 km).

Tornarem a recollir tots els cotxes, i ens dirigirem a la població d’Amer (primer poble de la comarca de la Selva, al deixar la Garrotxa), on podrem donar una volta i prendre alguna cosa, a la seua bonica plaça porxada, i qui ho desitgi podrà entrar a Can Puigdemont (botiga de poble) que porten la família del president a l’exili Carles Puigdemont, i on a part dels seus boníssims Capricis, podeu trobar alguna altre cosa, que us faci il·lusió. Una vegada deixem Amer, encara no amb mitja horeta, serem a l’Hotel BiB 2 Girona a Salt, lloc on soparem, i passarem la nit. Estarem al costat d’un centre comercial, i tindrem vàries opcions per a sopar, molt a prop nostre.

Tenim 5 habitacions triples. El preu de cada habitació per la nit del 16 al 17 d´abril, ens sortirà al preu de 103 euros la nit, 35 euros per persona, a ingressar al compte corrent del Gata, abans del divendres 8 d’abril.

 

Pel diumenge 17 i després de fer 25 km en cotxe, arribarem al terme de Solius, nucli pertanyent a la població de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà). Deixarem els cotxes a prop de la masia de Can Llaurador. Passats uns minuts, quan ja haguem començat a caminar, trobarem el menhir de Can Llaurador. Trepitgem el característic terreny de sauló, una sorreta vermellosa i abrasiva fruit de l’erosió del granit. Planegem una bona estona per una pista en desús. Pugem ara fort per la carena que ens enfilarà als Carcaixells.

Primer avancem entremig del bosc de sureres, però es va esclarint i la roca es fa present. Una pujada més forta ens deixa a la petita capella dels Carcaixells, dedicada a Sant Francesc. Pocs metres més enllà comença el primer tram equipat de la travessa dels Carcaixells. És tracta d’una diagonal ascendent per sobre d’una gran placa de granit. Una cadena ens ajuda a superar el pas, fàcil però una mica exposat. Es succeeixen diversos passos equipats, alguns més drets on cal grimpar, però sense cap dificultat. Després de petites grimpades i passos equipats arribem dalt d’una agulla notòria, i veiem que hi ha un pont penjant per creuar a l’agulla del costat. És el pont dels Arítjols, un pont penjant amb cables d’acer on hi ha un cartell que en principi n’impedeix el pas, però que a la pràctica hi passa tothom. El pont uneix fàcilment dues agulles per sobre d’una fondalada, evitant així una considerable marrada. Creuem el pont (opcional) i acabem de pujar l’agulla següent. 

Som a la part alta de la carena dels Carcaixells, i anem pujant i baixant petites agulles i promontoris, sempre seguint la carena. Anem trobant diversos passos equipats, normalment amb cadenes, i una pujada més dreta amb una corda. Sense dificultats superem les diverses elevacions i collets que les uneixen, i finalment baixem uns metres més fins un coll evident, on hi ha un indicador de camins. Anem seguint un sender local, marcat amb senyals blanques i verdes, que continua ara per una vella pista pujant suaument. Arribats a un collet, un caminet a la dreta força més costerut ens acabarà d’enfilar fins el Montclar (401 m.), petit cim coronat per una senyera i amb vistes considerables, on trobarem una llibreta, on podrem explicar si ho desitgem, els sentiments que ens haurà fet viure, aquesta muntanya, la tornada des del Montclar fins on tenim els cotxes, serà tranquil·la, no per això el camí deixa de conservar la seua bellesa. Seguim la pista que baixa cap a la dreta, seguint una mena de torrent. Més avall desemboquem a una zona planera, que ens torna a portar al menhir de Can Llaurador, i ja estem gairebé arriben on haurem deixat, els cotxes al mati (en total seran uns 9 o màxim 10km).

Esperem que us agradi la proposta d’un cap de setmana intens amb el Gata a les Terres Gironines.

Per qualsevol aclariment, no dubteu en posar-vos en contacte amb mi. Per apuntar-vos a la sortida, com sempre ho heu de fer via la plana web del Gata.

 

Narcís Sancho

Salut i Gata

#Gata23anys

 

 

 

 

 

 

 

Esdeveniments vençut

1000

Info guia: Narcís Sancho

  • Rupit
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 16 d'abril de 2022 07:00   -   17 d'abril de 2022 17:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI