La muntanya de l’Areny per les escaletes del Diable

Data:

7 de novembre de 2021

Hora:

08:00

L'Areny

🙋‍♂️ Sandra Vidal Valle
✉️ Sandra.Vidal@irta.cat
📞 665 95 73 13

🙋‍♂️ Isabel Farnós
✉️ administracio@novatemsl.cat
📞 600 23 69 64

 

Hola gater@s,

 

Us proposem una ruta dissenyada pels més petits de la casa, però que ben segur que us deixarà a tots i a totes bocabadats!

Ens aplegarem com sempre a les 8:00 davant de l’estàtua dels Despullats de la Rambla de Tarragona i  de l’esglèsia de la Misericòrdia de Reus.

El punt de partida serà a les 9:00h a la Plaça Major de la bonica població del Baix Camp: Vilanova d’Escornalbou, on farem el tradicional cafetó i les inscripcions.

 

Començarem a caminar per una pista de terra molt planera entremig de terres de conreu de vinya, ametllers i oliveres, molt típic de la zona. De seguida enfilarem un senderó anomenat Les Escales del Diable cap amunt de la muntanya de l’Areny, característica pel color vermellós de la terra. Aquest és el tram equipat amb cordes més atractiu i divertit pels nostres xiquets i xiquetes.

Un cop al capdamunt, podrem contemplar les impressionants vistes panoràmiques de tot el camp que ens deixaran sense alè. És possibe veure la Mola de Colldejou, la Muntanya Blanca, l’observatori de la Miranda i el mar!

Al llarg del recorregut, tot crestejant, hi trobarem nombroses coves i formacions roqueses de formes capritxoses esculpides per l’erosió del vent que despertaran la nostra imaginació. Destaca el color vermellós de gres rogenc que dóna nom a la població veïna de Mont-roig del Camp, on va néixer el reconegut pintor Joan Miró que, captivat per la força d’aquest paisatge, l’immortalitzà en diversos quadres mentre estiuejava a Mont-roig.

Saltant, saltant, arribarem al nostre destí, l’Ermita de la Mare de Deú de la Roca i Sant Ramon, penjades literalment a sobre de la roca, i per això es diu que desafia les lleis de la gravetat. Diuen també que va servir com a far per orientar les embarcacions que arribaven de mar endins fins fa poc temps. Allí farem un petit descans i aprofitarem per dinar el menjar que cadacú portarà de casa. Hi haurà servei de bar pels més assedegats.

La tornada començarà seguint pel camí empedrat, el Camí Vell, fins el desviament del Camí dels Carlins. A partir d’aquí es tracta d’un passeig tranquil i planer que ens portarà al punt de partida. Un cop allí, qui vulgui podrá quedar-se a fer un beure de comiat al casal per celebrar la proesa.

 

Dificultat baixa

Quilòmetres: 9 km

Durada total: unes 5 hores aproximadament

 

Sandra Vidal i Isabel Farnós

Salut i Gata

#Gata22anys

 

 

 

 

 

 

Esdeveniments vençut

1000
  • L'Areny
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 7 de novembre de 2021 08:00   -   17:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI