Descobrint el Delta de l’Ebre amb un combinat de terra i mar: La illa de Buda en caiac

Data:

24 d'octubre de 2021

Hora:

07:45

El Delta de l

🙋‍♂️ Montse Bertran
✉️ monchimoche@gmail.com
đź“ž 679 646 437

 

Molt bones gater@s, pel diumenge 24 d’octubre us he preparat la volta a la Illa de Buda de 15 kms, un trifĂ sic de Riu Ebre, Mar i canal Mitjorn.

 

La Illa de Buda Ă©s una de les zones mĂ©s salvatges del Delta i inaccessible, nomĂ©s es pot veure desde l’aigua o bĂ© desde l’aire.

Ens trobarem a les 9h a Parc Deltaventur on farem el tradicional cafè gateru i en acabar sortirem d’allĂ  mateix on en Josep ja ens tindrĂ  els caiacs preparats.

Els primers kms navegarem pel Riu Ebre direcciĂł a la desembocadura d’una manera relaxada per un riu amb aigĂĽes tranquil·les, al poc de sortir passarem per l’entrada al canal Mitjorn, antiga desembocadura de l’Ebre, que el deixarem a la nostra dreta (i Ă©s per on tornarem el tram final) i seguirem riu avall, al marge esquerre veurem la sortida d’embarcacions turĂ­stiques que van fins a la desembocadura, i a uns quants metres riu avall passarem pel Port de Deltebre, en aquests dos trams navegarem pel marge dret per evitar el trĂ fic de vaixells.

Arribarem a lo Riu Vell, a la nostra dreta, que separa la Illa de Buda pel sud de la Illa de Sant Antoni pel nort, que Ă©s la Ăşltima illa del Delta abans d’arribar al mar. Tot seguit a esquerra passarem  per lo Garxal Gran i lo Garxal Petit, dos llacunes connectades i que estan protegides, i a esquerra l’Illa de Sant Antoni.

Seguirem fins a trovar-nos amb la Mar MediterrĂ nia, ja en la desembocadura, amb ones juguetones que posaran a prova la nostra estabilitat, aquest serĂ  el punt mĂ©s delicat i divertit de la sortida. Superat aquest punt girarem a dreta i vorejarem la illa de Sant Antoni i la seva platja i tot seguit la Illa de Buda i la seva platja, on s’amaga en el seu interior el Calaix de Mar y el Calaix Gran, les dos llacunes que formen la major part de la illa i on es troba gran part de la seva riquesa ornitològica. Ambdues  Illes estan protegides i no ens hi podem aturar.

Remarem doncs una mica mĂ©s fins arribar a la Gola de Mitjorn, antiga desembocadura de l’Ebre, on desembarcarem i aprofitarem per estirar cames i menjar alguna cosa que haguem portat, aixĂ­ com prendre un bany si la meteo acompanya. Tot seguit traslladarem els caiacs al canal Mitjorn per iniciar la tornada fins a trobar  altre  cop l’Ebre i el punt d’inici.

També hi ha la possibilitat per qui no vulgui fer els 15 kms, de fer un petit tram de Riu Ebre i canal Mitjorn fins la Gola de Mitjorn i tornar, serien uns 8 kms, en aquest cas la tornada la faríem tots junts amb els que fem la volta completa a la Illa de Buda.

En quant a la durada aproximada Ă©s de mig dia. En acabar pels qui vulguin quedar-se a dinar i aixĂ­ recuperar forces, ens quedarem a menjar una bonĂ­ssima paella allĂ­ mateix, on tenim un menĂş composat per musclos, calamars, paella, postre, beguda, cafè i xupito d’arròs per 20 eurets.

Per a fer l’activitat cal que porteu: protecciĂł solar, barret o gorra, ulleres de sol, samarreta que es pugui mullar, banyador o vikini, tovallola, roba de recanvi, escarpins o sandalies d’aigua (anireu mĂ©s còmodes), guants per mullar (aixĂ­ evitareu bullofes), aigua per hidratar-vos, alguna cosa per esmorzar (entrepĂ , fruits secs, fruita, xocolata…) i moltes ganes de passar-s’ho bĂ©.


El preu de lloguer de caiac és de 15,00 € per persona, i podeu llogar caiac individual, doble (2 adults o 1 adult i un menor de + 10 anys) o triple (2 adults i un menor fins a 10 anys). Tots ells oberts i insumergibles.

 

Per arribar-hi desde la N-340 passat l’Ampolla ens incorporarem al carril de l’esquerra d’entrada al Parc Natural del Delta de l’Ebre per la ctra. TV 3401, on hi veurem un indicatiu, i seguirem les indicacions del Google maps fins al Parc Deltaventur.


L’hora de sortida de Tarragona serĂ   al voltant de les 7.45 h per tal de trobar-nos a les instal.lacions del Parc al voltant de les 9h. Jo us esperarĂ© allĂ­. Per tal de gestionar millor l’activitat i els punts de sortida, crearĂ© grup de whatsup.

Venga doncs, ja nomĂ©s falta que us engresqueu i us apunteu a l’activitat per mitjĂ  de la plana web www.gata.cat. Teniu temps fins divendres 22 d’octubre. Per qualsevol aclariment no dubteu a preguntar, per correu electrònic   monchimoche@gmail.com, o per telf. 679646437Salut, força braços i força Gata!!

 

Montse Bertran

 

 

 

 

 

Esdeveniments vençut

1000

Info guia: Montse Bertran

  • El Delta de l
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificaciĂł de l'esdeveniment

  • 24 d'octubre de 2021 07:45   -   19:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI