Un dia de passeig amb un banyet al Gorg Negre a Querol

Data:

27 de juny de 2021

Hora:

08:30

Querol

🙋‍♂️ Cecilia Carré i Lluís Juli Fernàndez
✉️ lluisjuli@gmail.com
đź“ž 606 513 166  

Hola gateros i gateres,

Pel proper diumenge 27 de juny s’ha posposat l’excursió matinal que estava prevista, per la zona de Querol a l’Alt Gaià, municipi històric medieval i zona natural protegida.

INTRODUCCIĂ“: La nostra excursiĂł  del dia 27 de juny es tracta d’una ruta circular per la zona natural protegida del riu GaiĂ , una preciosa ruta molt fĂ cil per sota del bosc de ribera i pi que ens portarĂ  en menys d’una horeta al Gorg negre, un antic embassament que fa de piscina natural perfecte per a nens i grans.

DESCRIPCIĂ“ BREU: 

1 TRAM: CAMINANT PEL BOSC DE RIBERA

Situats davant del famĂłs restaurant Sant Jordi de Querol, traspasseu la carretera i agafeu una pista cimentada que baixa. MĂ©s avall seguiu per la pista cimentada que continua baixant ara cap a l’esquerra. Poc enllĂ  la pista deixa d’estar cimentada i desprès de fer una pronunciada corba a la dreta heu de buscar una pista secundaria a mĂ  esquerra, molt precĂ ria, que us portarĂ  a les ruĂŻnes d’una masia, aquĂ­ busqueu un corriol al costat de la masia que baixa fort, cap a un altre camĂ­ una mica mĂ©s avall, ben a prop del Riu GaiĂ . Seguiu aquest camĂ­ a la dreta i passeu ben a prop de les ruĂŻnes de l’antic MolĂ­ de Querol.

2 TRAM:  ANEM AL RIU.

Aneu seguint aquest i corriol, que passa pel marge d’uns antics camps de conreu. MĂ©s endavant aquest precari camĂ­ s’ajunta amb un de mĂ©s clar, aneu a l’esquerra per poc mĂ©s enllĂ  traspassar el Riu GaiĂ  per sobre un pont de fusta. Ja a l’altre costat veureu unes fites a mĂ  esquerra que senyalitzen un petit corriol, agafeu aquest camĂ­. Aquest corriol no te pèrdua, es pot anar seguint força bĂ© on arribarem creuant el riu al Gorg Negre on ens banyarem i esmorzarem.

3 TRAM: TORNEM A QUEROL PER L’ESPAI PROTEGIT.

Seguiu aquesta pista durant força estona i sense pèrdua, ja que no ni ha cap mĂ©s. Passats 1,5km – 2km des de que heu abandonat els camps de conreu heu de trobar un corriol molt poc fresat a la dreta, marcat amb fites. Si el trobeu i el podeu seguir arribareu en pocs metres a la Font dels Xops, molt amagada. Un cop vista seguiu per la pista, passeu pel costat d’una casa i acabeu sortint a una pista principal, aquĂ­ aneu a l’esquerra i just al trencall de pistes seguiu tambĂ© la de l’esquerra, de cara amunt. Aquesta pista tambĂ© l’haureu de seguir durant força estona, fins que trobeu un trencall d’una pista a la dreta, bastant pedregosa, en aquest trencall agafeu la pista de la dreta, fort amunt i arrebarem un altre cop al restaurant Sant Jordi de Querol

DIFICULTAT: Recorregut de poc menys de 4 quilòmetres amb un grau de caminar per corriols senzills, majoritàriament per camins de terra. Dificultat mínima i apta per a nens petits i assequible a tots els públics amb l’objectiu de fer un banyet al riu per donar la benvinguda a l’estiu. Durada de poc més de 3 hores i finalització a les 14 hores per anar a dinar a casa o al restaurant.

ACCESSOS: Ens trobarem a les 8:30 a l’estĂ tua dels Despullats de la Rambla Nova de Tarragona i anirem al punt de sortida del nucli de Querol. Hi ha un aparcament gratuĂŻt a 300 metres del Restaurant Sant Jordi de la vila de Querol. AllĂ­ ens trobarem a les 9:30, on qui vulgui podrĂ  fer el tradicional cafetĂł gatero, i signarem el full d’inscripciĂł a l’activitat.

Recorregut circular, sortida i arribada al mateix lloc, i d’unes 3,30 hores de  durada. Arribarem sobre les 14 hores on finalitzarĂ  la caminada i podrem fer una birra al Restaurant.  EstĂ  prevista una aturada a mig camĂ­ per esmorzar, banyet al Gorg  i fer un mos.

CONSELLS  HABITUALS : Calçat adequat ,gorra pel sol, mascareta, ulleres i crema solar per qui tingui la pell sensible ja que el recorregut es fa per cims de matolls i vegetaciĂł de mĂ quia baixa i bosc de pins amb ombra escassa . Recordeu portar aigua, l’esmorzar i el dinar.  Qui vulgui banyar-se al final del recorregut tambĂ© estĂ  previst.

Per qualsevol aclariment, no dubteu en posar-vos en contacte amb lluisjuli@gmail.com , enviar un missatge per wasap o trucar al telèfon 606 513 166.

La inscripciĂł serĂ  per la plana web del Gata i sempre de dilluns a divendres.

Cecília Carré i Lluís Juli Fernàndez

Salut i Gata

#Gata22anys

Esdeveniments vençut

1000 (1000 Queden)

Info guia: LluĂ­s Juli

  • Querol
  • Catalunya

Detalls de la planificaciĂł de l'esdeveniment

  • 27 de juny de 2021 08:30 - 17:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI