Un dia de passeig amb un banyet al Gorg Negre a Querol

Data:

27 de juny de 2021

Hora:

08:30

Querol

🙋‍♂️ Cecilia Carré i Lluís Juli Fernàndez
✉️ lluisjuli@gmail.com
📞 606 513 166  

Hola gateros i gateres,

Pel proper diumenge 27 de juny s’ha posposat l’excursió matinal que estava prevista, per la zona de Querol a l’Alt Gaià, municipi històric medieval i zona natural protegida.

INTRODUCCIÓ: La nostra excursió  del dia 27 de juny es tracta d’una ruta circular per la zona natural protegida del riu Gaià, una preciosa ruta molt fàcil per sota del bosc de ribera i pi que ens portarà en menys d’una horeta al Gorg negre, un antic embassament que fa de piscina natural perfecte per a nens i grans.

DESCRIPCIÓ BREU: 

1 TRAM: CAMINANT PEL BOSC DE RIBERA

Situats davant del famós restaurant Sant Jordi de Querol, traspasseu la carretera i agafeu una pista cimentada que baixa. Més avall seguiu per la pista cimentada que continua baixant ara cap a l’esquerra. Poc enllà la pista deixa d’estar cimentada i desprès de fer una pronunciada corba a la dreta heu de buscar una pista secundaria a mà esquerra, molt precària, que us portarà a les ruïnes d’una masia, aquí busqueu un corriol al costat de la masia que baixa fort, cap a un altre camí una mica més avall, ben a prop del Riu Gaià. Seguiu aquest camí a la dreta i passeu ben a prop de les ruïnes de l’antic Molí de Querol.

2 TRAM:  ANEM AL RIU.

Aneu seguint aquest i corriol, que passa pel marge d’uns antics camps de conreu. Més endavant aquest precari camí s’ajunta amb un de més clar, aneu a l’esquerra per poc més enllà traspassar el Riu Gaià per sobre un pont de fusta. Ja a l’altre costat veureu unes fites a mà esquerra que senyalitzen un petit corriol, agafeu aquest camí. Aquest corriol no te pèrdua, es pot anar seguint força bé on arribarem creuant el riu al Gorg Negre on ens banyarem i esmorzarem.

3 TRAM: TORNEM A QUEROL PER L’ESPAI PROTEGIT.

Seguiu aquesta pista durant força estona i sense pèrdua, ja que no ni ha cap més. Passats 1,5km – 2km des de que heu abandonat els camps de conreu heu de trobar un corriol molt poc fresat a la dreta, marcat amb fites. Si el trobeu i el podeu seguir arribareu en pocs metres a la Font dels Xops, molt amagada. Un cop vista seguiu per la pista, passeu pel costat d’una casa i acabeu sortint a una pista principal, aquí aneu a l’esquerra i just al trencall de pistes seguiu també la de l’esquerra, de cara amunt. Aquesta pista també l’haureu de seguir durant força estona, fins que trobeu un trencall d’una pista a la dreta, bastant pedregosa, en aquest trencall agafeu la pista de la dreta, fort amunt i arrebarem un altre cop al restaurant Sant Jordi de Querol

DIFICULTAT: Recorregut de poc menys de 4 quilòmetres amb un grau de caminar per corriols senzills, majoritàriament per camins de terra. Dificultat mínima i apta per a nens petits i assequible a tots els públics amb l’objectiu de fer un banyet al riu per donar la benvinguda a l’estiu. Durada de poc més de 3 hores i finalització a les 14 hores per anar a dinar a casa o al restaurant.

ACCESSOS: Ens trobarem a les 8:30 a l’estàtua dels Despullats de la Rambla Nova de Tarragona i anirem al punt de sortida del nucli de Querol. Hi ha un aparcament gratuït a 300 metres del Restaurant Sant Jordi de la vila de Querol. Allí ens trobarem a les 9:30, on qui vulgui podrà fer el tradicional cafetó gatero, i signarem el full d’inscripció a l’activitat.

Recorregut circular, sortida i arribada al mateix lloc, i d’unes 3,30 hores de  durada. Arribarem sobre les 14 hores on finalitzarà la caminada i podrem fer una birra al Restaurant.  Està prevista una aturada a mig camí per esmorzar, banyet al Gorg  i fer un mos.

CONSELLS  HABITUALS : Calçat adequat ,gorra pel sol, mascareta, ulleres i crema solar per qui tingui la pell sensible ja que el recorregut es fa per cims de matolls i vegetació de màquia baixa i bosc de pins amb ombra escassa . Recordeu portar aigua, l’esmorzar i el dinar.  Qui vulgui banyar-se al final del recorregut també està previst.

Per qualsevol aclariment, no dubteu en posar-vos en contacte amb lluisjuli@gmail.com , enviar un missatge per wasap o trucar al telèfon 606 513 166.

La inscripció serà per la plana web del Gata i sempre de dilluns a divendres.

Cecília Carré i Lluís Juli Fernàndez

Salut i Gata

#Gata22anys

Esdeveniments vençut

1000 (0 Queden)

Info guia: Lluís Juli

  • Querol
  • Catalunya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 27 de juny de 2021 08:30   -   17:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI