DESCOBRIM NOUS CAMINS PER ARRIBAR ALS GORGS DE LA FEBRÓ I GALLICANT, SERÀ TOT UN ENCANT

Data:

4 de juliol de 2021

Hora:

08:00

Arbolí

Nivell mig

????‍♂️ Cecilia Carré i Lluís Juli Fernàndez
✉️ lluisjuli@gmail.com
???? 606 513 166  

Hola gateros i gateres.

INTRODUCCIÓ: La nostra excursió del diumenge 4 de juliol es tracta d’una ruta circular per les muntanyes de Prades.  És assequible però de dificultat moderada amb moltes pujades i baixades amb pedres soltes i empinades, farem un tomb per les muntanyes entre la Febró i Siurana per arribar finalment als gorgs, on  qui vulgui, es podrà refrescar  a les seves aigües pures i cristal·lines.

DESCRIPCIÓ BREU:  Iniciem l’excursió al poblet d’Arbolí, seguin el GR7, a la sortida del poble hi ha un pal indicador, girem a l’esquerra per anar a l’Ermita de Sant Pau.  Pugem per un camí de ferradura fins arribar al cim del turó on desapareix el poble i ara amb un camí ample i baixant una bona estona ens trobem (abans d’arribar al fons de la vall), un senderó que gira a la dreta amb una abundant vegetació, el seguim una bona estona fins arribar a trobar el riu per la part dreta i tenint a la vista la Febró on parem a esmorzar. En el moment de creuar i baixar a la vall  descobrim l’ indret preciós de la Gorguina. El lloc mereix fer un descans i admirar tots els racons. A partir d’aquí ens toca remuntar tot el curs del riu pel costat esquerra. Després de pujar una bona estona ens trobem el Gorg i el Gorguet. Aquesta vegada amb molt poca aigua. El lloc és molt curiós, és possible remullar-se. Parem i dinem aquí.

Aquí ens trobem el GR7 que ens indica la direcció del poble d’Arbolí. El seguim planejant una mica i pujant després fins arribar al poble abandonat de Gallicant, sota el cim del mateix nom on admirarem el paisatge del riu i l’embassament del riu Siurana i potser un massatge a la carpa tipi dels xamans de Gallicant. Des d’aquí hi ha una vista preciosa del Montsant, Siurana i l’embassament. El lloc també és mereix fer una parada per apreciar tot l’encant. Seguim el GR, ara ja sense parar i amb baixada fins retornar al poble d’Arbolí.

ARBOLÍ: Entre les muntanyes de Prades, els seus cingles són un mirador esplèndid sobre el Baix Camp i un repte per a molts escaladors. Al seu voltant, la muntanya ofereix grans extensions de boscos de pins i alzines.

GALLICANT:  És un antic nucli de població, una caseria del municipi al nord del terme, vora el límit amb el de Cornudella, en un replà del vessant septentrional del puig de Gallicant (1.008 m d’alt), damunt la vall del riu de Siurana. Zona important de catarisme al segle XIII, és mencionat en declaracions inquisitorials junt amb “vallem Porreira” i “montaneam de Siurana”.

Pel seu entorn transcorreria el camí càtar dels “bons homes” que finalitzava a Morella, un camí de ramaderia usat per fugir de la persecució de l’església a la Catalunya Nord després de la crema de Montsegur d’Occitània quan el Papa de Roma va declarar heretges als Càtars.

Arbolí està situat al sector sud-oest de les muntanyes de Prades, els seus cingles són un mirador esplèndid sobre el Baix Camp i un repte per a molts escaladors. Al seu voltant, la muntanya ofereix grans extensions de boscos de pins i alzines.

DIFICULTAT: Recorregut de poc menys de 15 quilòmetres però amb un desnivell de 500 m. amb pujades i baixades, majoritàriament per corriols i rierols. Dificultat moderada amb dues zones muntanyoses ben diferenciades i amb trams pedregosos per arribar al final als gorgs de la Febró.

ACCESSOS: Ens trobarem a les 8:00 a l’estàtua dels Despullats de la Rambla Nova de Tarragona i anirem al punt de sortida al nucli del poble d’ARBOLÍ i a l’aparcament gratuït que hi ha al final  del poble i que es troba travessant tot el poble a l’esquerra. Ens trobarem tots a la plaça de l’església d’Arbolí a les 9:00 on qui vulgui podrà fer un cafetó i sortirem a les 9:30.

Recorregut circular i sortida i arribada al mateix lloc i d’unes 5,30 hores de  durada. Arribarem sobre les 16 hores on finalitzarà la caminada i podrem fer una birra al Cafè del poble.  Esta previstes dues aturades a mig camí per esmorzar i fer un mos i una altra als gorgs per dinar.

CONSELLS  HABITUALS :Calçat adequat, gorra pel sol, ulleres i crema solar per qui tingui la pell sensible ja que el recorregut es fa per cims de matolls i vegetació de màquia baixa i bosc de pins amb ombra escassa. Qui vulgui banyar-se es recomana escarpins. Recordeu portar aigua, l’esmorzar i el dinar.

Per qualsevol aclariment, no dubteu en posar-vos en contacte amb lluisjuli@gmail.com , enviar un missatge per wasapo o trucar al telèfon 606 513 166.

La inscripció serà per la plana web del Gata i sempre de dilluns a divendres.

Cecília Carré i Lluís Juli Fernàndez

Salut i Gata

#Gata22anys

Esdeveniments vençut

1000 (1000 Queden)

Info guia:

????‍♂️ Lluís Juli ✉️ lluisjuli@gmail.com ???? 606 513 166

  • Arbolí
  • Catalunya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 4 de juliol de 2021 08:00 - 17:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI