Caminant per Agulles i Frares Encantats

Data:

18 de novembre de 2023

Hora:

17:00

Montserrat

Caminant per Agulles i Frares Encantats

 

Hola Gater@s,

 

Tornem a la Serra de Montserrat, i ens quedem a dormir el dissabte 18 de novembre al refugi Agulles Vicenç Barber, per començar l’excursió a l’endemà diumenge 19 de novembre sortint del mateix refugi.

Hi ha 10 places reservades el refugi.

Quedarem el dissabte dia 18 a les 17:30h a l’aparcament de cotxes de Can Maçana, per anar cap al refugi Vicenç Barbé. Són 45 minuts caminant.

Sobre l’excursió val a dir que serà tècnica, ja que passarem per 8 passos equipats, 7 de cordes i un tram de barrots, i durant l’excursió és costant pujar i baixar pel terreny.

Per fer aquesta excursió hem de tenir la llicència federativa C de la FEEC. Qui no la tingui, li tramitarem des del Gata una llicència temporal tipus C que costa 4,5 €.

També cal estar en molt bona forma física i prepara’t per pujar trams de corda, canals i barrots.

Descripció de la ruta:

Sortim des del refugi per anar en direcció al pas de la Portella. Un cop arribem al pas anirem a buscar un corriol amb marques vermelles que ens portarà als passos equipats d’Agulles on passarem tres trams de cordes ,un dels trams ja té més de 12 metres de corda. Seguim les marques vermelles i ens endinsarem per als voltants de diverses agulles com les bessones i també podrem veure la bola de la partió i la bitlla, la Roca foradada, etc.


Un cop passat la regió d’Agulles ens trobarem un cartell del Portell Estret. Seguirem en direcció a la canal Ampla, però no agafarem la canal. Seguim un corriol de marques blaves que ens porta a Frares Encantats. Un cop arribem al Lloro baixarem la canal que és bastant dreta. Un cop a baix de la canal veurem diverses marques blaves. Una ens porta els passos equipats i altre ens porta el PR C-78. Seguirem pels trams equipats on hi ha cordes i barrots.

 

Un cop passat els passos anirem cap al Coll de Porc on podrem descansar o seguir PR C-78 que ens porta al refugi on podrem dinar. Després de dinar deixem el refugi i ja agafarem PR C-78 passats uns deu minuts trencarem un trencall cap a l’esquerra que ens porta l’era dels Pallers i seguirem un camí que puja fins al collet del Guirló. Un cop a dalt seguim el GR -172 per anar a can Maçana a buscar els vehicles. Final ruta.

Material: anar amb roba adequada, cantimplora, aigua, botes de muntanya, frontal, sac de dormir pel refugi i també recomano portar casc.

Desnivell acumulat pujant: 1.200 m aproximadament
Desnivell acumulat baixant : 1.200 m aproximadament
Distància : 11 km
Durada excursió : 7’5 h aproximadament
Excursió circular
Estels : 4

 

Per inscriure’s a l’activitat cal que us apunteu via plana web del Gata ; www.gata.cat, a l’apartat de sortides, entre dilluns i divendres fins a les 23:00.

Esperem que us agradi, i moltes mercès per participar !!

Per qualsevol dubte podeu trucar o enviar un missatge al telèfon ;

Vidal : 640797809 o Lluís : 608141149

 

Guies : Vidal Benach i Josep Urpí

Salut i Gata

#Gata24anys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esdeveniments vençut

2000
  • Montserrat
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 18 de novembre de 2023 17:00   -   19 de novembre de 2023 17:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI