1ra etapa GR92 Nord i Aiguamolls de l’Empordà

Data:

14 d'octubre de 2022

Hora:

19:00

Figueres

Hola gater@s !

 

Aquesta vegada us proposem un cap de setmana de descoberta a l’Alt Empordà.

 

La idea seria que tothom que vulgui venir, pugés a dormir el divendres dia 14 d’octubre a la ciutat de Figueres, ja que així el dissabte 15 d’octubre, no caldria que ningú toques el cotxe. D’aquesta manera al dissabte al matí agafaríem el tren, que surt de Figueres a partir de les 08:00h del matí que ens portarà a Portbou.

 

A Portbou és l’inici de la caminada, on faríem la primera etapa del GR92 Nord Portbou-Colera-Llançà. És una etapa de 10 km, amb 428 metres de desnivell acumulat, mig muntanyenca i mig maritima, que crec que us agradarà molt. Una vegada arribats a Llançà ens dirigirem a l’estació de tren de la població, per agafar de nou el tren, que ens tornarà a Figueres.

 

Pel que fa al diumenge 16 d’octubre, aniríem amb els vehicles particulars a Sant Pere Pescador, on deixaríem els cotxes a l’aparcament de l’oficina de turisme. Aquesta caminada és tota planera, ja que durant tot el recorregut, no ens movem gaire del nivell del mar i té una longitud d’uns 15 km aproximadament.

Seguirem el transcurs del riu Fluvià, fins a la Gola del Fluvià. Una vegada aquí caminarem pel cantó del mar, per sobre la sorra, amb impressionants vistes del Golf de Roses, fins a la desembocadura del riu Muga. Qui vulgui pot anar descalç, ja que són uns quants quilòmetres de caminar per la platja. Aquí donarem la volta al camping Laguna, i ens dirigirem al Cortalet, punt neuràlgic del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, on dinarem.

Per a continuar tot seguit pel sector més ric en flora i fauna del parc. Tornarem anar a sortir a la Gola del riu Fluvià, i des d’aqui ja no ens quedarà més d’una horeta, per a arribar a on tindrem els cotxes. Finalització de l’excursió, i retorn als punts de origen.

 

Reserva a l’Hotel Los Ángeles a la ciutat de Figueres, en habitacions de 2,3 o 4 places, al preu aproximat de 50 € les dues nits per persona, amb esmorzar inclòs, fins a exhaurir les habitacions.

 

Abans de la sortida, es crearà un grup de whatsapp on s’acabaran d’aclarir els dubtes que puguin anar sorgint, esmorzars, dinars, sopars, horaris etcètera.

 

Ens aplegarem davant de l’estàtua dels Despullats de la Rambla de Tarragona el divendres 14 d’octubre a les 17:00, per tal de poder marxar tots i totes compartint cotxes i els costos de la benzina cap a Figueres. Si des de Reus hi hagués algun grup, llavors s’aplegarien davant del Santuari de la Misericòrdia a les 16:30 per marxar cap a Figueres.

 

Com sempre per apuntar-se a la sortida cal fer-ho mitjançant la plana web del Gata ; www.gata.cat, abans del dimarts 11 d’octubre a les 23:00.

 

Per qualsevol aclariment, no dubteu en posar-vos en contacte amb mi via :

telf mòbil : 661 487334

correu electrònic : narcis_sancho@hotmail.com

 

M’agradaria que us agradés la meua proposta.

 

Narcis Sancho Casademont

Salut i Gata !

 

#Gata23anys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esdeveniments vençut

1000

Info guia: Narcís Sancho

  • Figueres
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 14 d'octubre de 2022 19:00   -   16 d'octubre de 2022 17:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI