Un Tomb pel Puig de la Cabrafiga, Pratdip.

Data:

14 de novembre de 2021

Hora:

08:00

Pratdip

🙋‍♂️ Lluís Marçal
✉️ beta75@tinet.cat
📞 629 033 600

 

Hola Gater@s!!

Us proposo una ruta circular x una de les les Muntanyes que formen part de la Serra de Llaberia, el Puig de la Cabrafiga. Aquest Puig de 614 metres, és una Muntanya de la Serralada Prelitoral, contrafort meridional de la Serra de Llaberia. Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic i està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC.

Aquesta Muntanya isolada de perfil triangular és ben visible a l’horitzó des de gairebé tota la part costanera del Baix Camp. Ens aplegarem com sempre a les 8:00 davant l’estàtua dels Despullats de la Rambla Nova de Tarragona i davant de l’església de la Misericòrdia de Reus.

El punt de partida serà a les 9:00 a l’avinguda de Catalunya de Pratdip, on farem el tradicional cafetó gatero i les inscripcions al bar de la Piscina de la mateixa avinguda.

Començarem a caminar al costat del Riu Llastres i passarem al costat de la capelleta de Sant Isidre, on s’encomanaven els que feien el camí de Pratdip a Reus quan s’hi anava a peu. Ens arribarem al Molí d’en Xerica on farem l’esmorzar per agafar forces, que tot seguit comencen les pujades cap a la Cabrafiga.

Els Graus de les Mugues ens posaran a prova de les nostres aptituds muntanyenques. Un cop a dalt, ens arribarem al Castellet de les Mugues, una antiga fortificació defensiva contra la pirateria.


Des d’aquest punt ens enfilem al Coll dels Meners, on ja es veu al fons el cim del Puig de la Cabrafiga. Darrer esforç i ens arribem a dalt del tot on farem el merescut dinar.

Des d’aquest punt geodèsic les vistes de la mar mediterrània, la Serra de Llaberia i part de la Serra Major del Montsant són Espectaculars!!!!

Després de gaudir del dinar i les vistes, baixarem cap a Pratdip pel Portell dels Grauets. Un cop arribats al poble, qui vulgui podrà quedar-se a fer un beure de comiat al bar de la Piscina.

Dicultat mitjana/alta.

Distancia: 9 KM.

Denivell acumulat: 750 metres.

Durada total: unes 6 hores, aproximadament (comptant descansos).

Porteu roba i calçat adient per a la Muntanya. Cal tenir una preparació física mínima.
S’ha de portar l’esmorzar, el dinar i, sobretot, moltes Ganes de caminar.

Per apuntar-se a l’excursió cal entrar a l’apartat de sortides properes de la plana web del Gata, www.gata.cat, entre el dilluns i el divendres.


X a més Info:

Lluís Marçal
629 033 600
beta75@tinet.cat



Salut i Muntanyes i Gata !!

#Gata22anys

 

 

 

 

 

 

 

Esdeveniments vençut

1000

Info guia: Lluís Marçal

  • Pratdip
  • Catalunya
  • Espanya

Detalls de la planificació de l'esdeveniment

  • 14 de novembre de 2021 08:00   -   17:00
Comparteix aquesta sortida
AFEGEIX AL CALENDARI