Alumnat del CNL de Reus, participants del Voluntariat per la llengua i membres del grup excursionista i ecologista GATA van fer plegats la caminada Reus-Maspujols-Reus

Diumenge 12 de març més de 50 caminants van fer l’excursió Reus – Maspujols – Reus. Es tractava d’una iniciativa del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura i del GATA, grup d’amics de Toni Achon – Ecologistes de Tarragona, que s’ha adherit al Voluntariat per la llengua ( VxL) com a entitat col·laboradora.

Sant Antoni- Sortida CNL

Un dels compromisos d’aquesta adhesió és organitzar una sortida anual amb participants del VxL i alumnat del CNL de Reus a més de socis i simpatitzants de l’entitat que cada cap de setmana surten a la muntanya, amb l’objectiu que els aprenents de català ho tinguin fàcil per practicar la llengua mentre fan aquesta activitat esportiva i coneixen gent i territori.

En aquesta ocasió, els participants van recórrer junts els aproximadament 15 quilòmetres d’aquesta ruta circular que va passar per la Boca de la Mina, el passeig recentment remodelat. Justament a la zona de pícnic van esmorzar i Lluís Gurrera, president del GATA, i altres persones del grup van explicar als membres del Voluntariat i a l’alumnat del CNL, procedents de llocs com Andalusia, Galícia, França, Alemanya, Polònia, Romania, els Estats Units, Colòmbia…, quines activitats fa l’entitat ecologista i excursionista i com hi poden participar.

A continuació, i amb la consigna de parlar amb força gent i relacionar-s’hi en català, els excursionistes van continuar cap als Cinc Camins, el camí de Copons, la riera, Maspujols i van arribar a l’ermita de Sant Antoni.  Allí Anna Saperas, directora del CNL, va explicar què és el Voluntariat per la llengua (www.vxl.cat) i va animar els membres del GATA presents, uns 25, a sumar-s’hi. Voluntaris i aprenents de les parelles lingüístiques van exposar també la seva engrescadora experiència en aquest programa.

Després d’un descans, van tornar a Reus pel camí de la Drecera, el Pere Mata, el barri Gaudí i van finalitzar la ruta al passeig de Mata. Tots van gaudir d’aquesta matinal i van fer una valoració molt positiva d’aquest agermanament entre les dues entitats que els va permetre compartir natura i converses en català.

L’alumnat del CNL i els participants en el VxL podran participar gratuïtament en una sortida anual del GATA, però sempre que vulguin, i amb una aportació de 4 euros, podran apuntar-se a les activitats del GATA, que es poden consultar a www.gata.cat.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *