Al matí vam fer una excursió a la Boca de la Mina de Reus i a l’ermita de Santa Anna de Castellvell

La trobada de Nadal del Gata enguany va tenir un caràcter una mica diferent, perquè l’excursió matinal va estar amanida amb tocs culturals i històrics i també perquè per primera vegada es feia a la ciutat de Reus.

El diumenge 18 de desembre una quarantena de gateros vam recórrer el passeig de la Boca de la Mina i, pel camí de la pedrera del Còbic i el de Monterols, vam arribar fins a Castellvell i ens vam enfilar fins a l’ermita de Santa Anna. Allà van poder admirar les vistes del Camp de Tarragona i més enllà, visitar l’interior de l’ermita i també descobrir el poblat iber que s’amaga darrera. La tornada a Reus es va fer pel camí de les Ànimes. Tot plegat només uns 10 km.


Però mentre caminàvem van poder anar descobrint petits episodis de l’origen de la Boca de la Mina i el seu valor patrimonial i sentimental, trets de l’arquitectura modernista de Domènech i Montaner a l’Institut Pere Mata, tastar unes avellanes torrades DO Reus i, sobretot, conèixer de la mà de l’artista tres escultures de la nostra companya Mercè Bessó: La venedora d’anissos, Anna i el bust de Lluís Companys.

Després de fer gana i alimentar l’esperit ens vam trobar tots al restaurant Tres Taps de la capital del Baix Camp on vam compartir un bon dinar i sobretot, una bona tertúlia amb noves coneixences, amb gateros habituals i amb amics i amigues amb qui feia temps que no ens trobàvem.

El tradicional sorteig, sempre tan emocionant, que enguany va repartir les fantàstiques fotos de l’exposició dels 20 anys, i el calendari que molts vam adquirir i que posarà 12 trossets de natura damunt les nostres taules, van acabar de fer rodó el dia.

Manllevant les paraules de l’Encarna, el dinar de Nadal del GATA “és tornar a la família i sentir-te a casa”.

One Response

  1. Magnífic relat d una jornada sens dubte meravellosa a la q no vaig poder assistir per una grip. Tot i així els wasaps, les fotos i els relats m han permet gaudir de la festa I de la companyia virtual de la gran família del GATA a la q tinc la gran sort de pertànyer. Gràcies amics I molt bones festes ❤️

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *