*** per Lluís Marçal

Hola Gaterus!!!!

Quedem a les vuit del matí als Despullats per a repartir la gent en cotxes, doncs enguany la sortida que proposo serà lineal i caldran aquestos per a assegurar l’excursió. Anirem fins a Prades tots i allí deixarem la meitat de vehicles per seguir amb la resta de cotxes fins a Poblet. Des de allí sortirem cap a Prades pel antic camí ramader que connectava aquests dos indrets.

Aquest itinerari lineal transcorre per diversos indrets excepcionals, com la roureda de reboll al voltant de Prades o el barranc de Torners. Aquest camí ramader ja va ser utilitzat en temps medievals, quan el Monestir de Poblet i en especial la granja de Riudabella es van convertir en centres ramaders de primer ordre. Segles més tard, va esdevenir un dels principals eixos de camins ramaders de Catalunya, la que a la vila de Prades s’uneixen les carrerades dels sud de Catalunya amb el Pirineu i l’Aragó. Aquest camí va ser utilitzat fins a la dècada dels ’60, ja fos en motiu de la fira de bestiar de Prades o pel trasllat dels ramats a les pastures d’estiu. Fa un parell d’anys, aquest camí va tornar a ser recuperat, en aquest cas per als excursionistes i els amants de la Natura.

Sortirem des del Monestir de Poblet, la dificultat es mitjana i te una distància de 12,4 kilòmetres. Hi ha un desnivell positiu de 600 metres fins a Prades. Cal portar esmorzar i dinar, doncs abans d’arribar a Prades, passarem pel Tossal de la Baltasana, el punt més alt de la Conca i el Baix Camp. No oblideu dur roba d’abric i sobretot, moltes ganes de caminar!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *