de Vallespinosa a Saburella; entre moros i cristians

*** per Cristina Domínguez

Bon dia gateres i gaterus :
 
   Continuem explorant l’Alt Gaià ?
   Aaaiix! Què tindrà l’Alt Gaià que em té el cor robat!
   Potser serà el seu riu, potser els seus castells, potser els seus paissatges infinits,…? Bé, sigui com sigui, l’Alt Gaià enamora i enamora de veritat.
   Així que us proposo una excursió recorrent res més i res menys que tres castells, sí, com heu llegit: tres castells! Vallespinosa, Selmella i Saburella.
 
   Començarem l’excursió al poble de Vallespinosa (640m), poble agregat a Pontils, que es troba al sud-oest del terme, a la Conca de Barberà. Pujarem a visitar primer les restes de la seva església de Sta Maria i després anirem a visitar el seu Castell, a on esperem no trobar-nos a un dels bandolers que van assetjar el Castell a principis del segle XVII, en Perot Rocaguinarda.
   Continuarem l’excursió per un GR, un senderó molt agradable, que, deixant la Serra de Comadevaques a la dreta, ens conduïrà fins a Puig Cristià (926m), punt culminant de la Serra Morena, que s’allargassa de sud a nord,  entre Selmella i Vallespinosa. Aquest cim ens oferirà unes magnifiques vistes a la Vall del Gaià, amb el Castell de Selmella al fons, Al.lucinant!
   Deixarem Puig Cristià, per dirigir-nos a Selmella per un caminet de muntanya. Arribarem així al segon Castell: Selmella(810m), fortificació medieval que va formar part de la Marca Hispànica, situat damunt d’un turó, ens evocarà temps passats.
 
   De Selmella, a través d’un camí ample, ens anirem a buscar el tercer Castell: Saburella(683m), situat damunt d’un turó cònic, ens aproximarem a ell passant pel Coll de les Agulles(765m). Aquest Castell ens oferirà esplèndides vistes de : Sant Miquel de Montclar, cim de la Formigosa, Castell de Pinyana, Camp de Tarragona, Vall del Gaià…
   Després de dinar entre nobles i caballers, deixarem Saburella per agafar una pista ample que ens conduïra de nou al nostre punt d’inici: Vallespinosa.
 
   Sortirem a les: 8:00h dels Despullats (els de Reus al lloc habitual de quedada)
   Recorregut de l’excursió: 15-16km aprox.
   Temps: 6-7 hores amb parades incloses (aprox.)
   Coses a portar:: Aigua per tot el dia, ,esmorzar i dinar, xubasquero, frontal, botes o sabatilles trekking( NO bambes, NO sabatilles de córrer), roba d’abric i..moooltes ganes de passar-s’ho bé.
  
   Si us animeu a venir, m’envieu un mail a:
   crisdominguezb@gmail.com
 
   Salut i força Gata!

Gata

2 Responses

 1. Hola soy lucia nuevo miembro,
  Pero aún no nos conocemos,aunque tengo muchas ganas de salir y conoceros,me encanta caminar pero estuve año y medio sin poder salir a causa de una lesión, espero poder salir en alguna de buestras salidas,que no sean muchos kilómetros, un saludo para todos.

  1. Hola Lucia.
   Bienvenida al grupo. Si miras el calendario encontraras para todos los gustos.
   Por cierto ¿ Te has subscrito a la lista de correos?.
   Si no es usa el formulario de la parte izquierda de la pagina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *