el riu Foix, aigües amunt ; excursió del Gata de 20 de Novembre

*** Josep Urpí

EL FOIX AIGÜES AMUNT

Hola companys  gaterus! Aquesta vegada us proposo una sortida circular que comença i acaba a Torrelles de Foix( 370 m ) a l’Alt Penedès.

Els tarragonins quedeu a les vuit als Despullats i ens aplegarem tota la colla a les nou al bar CA’L TORRENTS XIC de Torrelles, a tocar de la carretera que  va a Pontons, davant de l’ajuntament.

Després de fer el cafè començarem la nostra ruta, primer entre conreus i masies, per acabar endinsant-nos al bosc.

Passarem per la font dels Giberts i pujarem al Santuari de Foix ( 498 m ) , on esmorzarem i gaudirem d’una magnífica panoràmica de la plana penedesenca.

D’aquí anirem a buscar la llera del riu Foix, que seguirem aigües amunt fins al naixement del riu, a tocar del Mas de Pontons  , un mas fortificat realment espectacular i amb molta història a les seves espatlles.

Seguirem fins a Pontons ( 580 m ) un bonic poble de muntanya i dels més alts del Penedès.

Des d’aquí agafarem un corriol que ens durà fins Sant Joan de la muntanya ( 715 m ), ermita romànica molt ben restaurada , arrapada al cingle calcari i amb la vall de la riera de Pontons als seus peus. I ara ja tot serà baixada fins a torrelles. 

Força a prop ja del poble, passarem per Les Dous, un espai on la gent sovint hi va a dinar , amb barbacoes i taules, a tocar de la riera de Pontons on hi raja una font amb trenta -cinc brolladors.

Cal portar: aigua, esmorzar i dinar, capelina, frontal, bon calçat i roba d’abric.

Distància aproximada de caminar : 20 km

Dinarem: en algun indret encara per determinar, sobre la marxa…

Durada aproximada ( incloent-hi les parades ) : 7 h

Per apuntar-vos així com per qualsevol dubte que tingueu envieu un email a < llustrejar@hotmail.es > o bé whatsaap al 600690907.

Pep Urpí

Salut i Força Gata !!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *