Totes les cartes del dia

Diari de Tarragona

Publicado: 21:31 – 14/06/2016

La platja Llarga,

un tresor natural

Fa relativament poc, l’encant i els valors naturals de la platja Llarga estaven seriosament amenaçats. El Servei de Costes del Ministerio de Medio Ambiente, amb l’assentiment de l’Ajuntament de Tarragona, hi havia projectat un passeig marítim sobre les seves dunes.

Uns anys després, gràcies a la mobilització ciutadana, que va comandar la Plataforma Salvem la Platja Llarga amb el suport del moviment ecologista, contrària al passeig, el recurs als tribunals del Càmping Las Palmeras, i la nova visió de l’Ajuntament de Tarragona, més propera a la voluntat ciutadana, van enterrar definitivament el projecte.

Els darrers anys les propostes de renaturalitzar la platja, recuperant les dunes i la seva vegetació autòctona, de la Plataforma Salvem la Platja Llarga i del moviment ecologista han tingut ressò en les administracions públiques. De fet, l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya han portat a terme actuacions per protegir els valors naturals de la platja i contribuir a la dignificació de l’espai.

L’acordonament del torrent de la Bassa Closa, anomenat per alguns l’Aiguamoll Segrestat, l’hem de veure com una millora que ens permetrà gaudir d’una platja més natural, amb un entorn més ordenat i saludable.

Pel que fa als accessos a la platja, amb les actuacions que s’han realitzat a la platja s’han guanyat places d’aparcament a la banda dreta del Club de Vela, mirant al mar, i se n’han perdut algunes a la banda esquerra.

Cal que l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya (propietària de l’antiga Ciutat de Repòs i Vacances) treballin plegats per finalitzar d’una vegada aquestes millores, en benefici de la platja i dels seus usuaris, i aprofitin les opcions que hi ha per guanyar aparcament darrere de la via del tren, com ja s’ha fet amb èxit en altres llocs. També cal fomentar el transport públic.

Caure en el tacticisme o fer oposició per perjudicar a l’adversari polític sense pensar en l’interès del ciutadà no tindria sentit i hi perdríem tots. Ara més que mai convé fer política en benefici de les persones, i oblidar-se de picabaralles que no condueixen enlloc.

Tenim la immensa sort de tenir una magnífica platja per prendre el sol i caminar, i és la nostra obligació preservar-la i llegar aquest tresor a les generacions futures.

Jaume Santos

(Director Associació Aurora)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *