Hola família gatera, em dic David i vaig a explicar-vos la meva primera sortida en BTT feta amb el grup de “beteterus” del GATA, el passat 14 de febrer de 2015. Quins nervis! Dia de sant Valentí! Nosaltres vàrem celebrar el nostre amor per la natura i les bicis BTT.
Va ser una ruta per les muntanyes del Garraf, més concretament pel Parc Natural del Foix. Una ruta que surt des del passeig marítim de Cunit, més concretament des de la desembocadura del “riu” Foix, que si ben be se li diu riu, vam poder comprovar que d’aigua no en baixava, i això que prové del pantà que du el mateix nom. Doncs be la ruta comença deixant el passeig marítim i la platja, que en aquesta època es troba només poblat per alguns practicants de ciclisme passejador, corredors i passejadors de gossos i altres especialitats. Agafem un camí de terra molt bonic i pla paral·lel al “riu” fins creuar una carretera, la que uneix les poblacions de Cunit, Calafell, Segur de Calafell, Vilanova. Tot seguit anirem alternant zona boscosa, per cert bastant densa i paisatges molt macos per camins amb unes pujades bastant fortes, amb carreteres fins arribar al bonic castell de Castellet i el poblet de Castellet i la Gornal.
Val a dir que el que ens va costar a alguns pujar les fortes pendents, a alguns no els va costar ja que ja hi estan acostumats, va valdre la pena per contemplar els paisatges que ens anàvem trobant i per les baixades que venien després. També molt gratificant la gran diversitat de fauna i flora que ens vàrem anar trobant al llarg del recorregut. Personalment em va sorprendre el voltor marí, que vàrem poder observar i en manada al voltant del pantà del Foix. Un cop donada la volta al pantà entre camins i algun tram de carretera, vam tornar a desfer el recorregut que vàrem fer fins a tornar al mateix lloc de partida, on ens esperava una suculenta i molt esperada paella i unes cervesetes ben fredes, una xerrada molt, com podria definir, amena, divertida, interessant, enriquidora, punyent, íntima, vaja que també forma part de l’excursió en si, de tota la jornada en general.
I es que la gracia d’això no és l’excursió en si, el ciclar, que també, sinó tota la jornada viscuda per una colla d’amics, amants de la natura, l’esport, les bicicletes BTT, la vida sana i no tant sana, la gresca, passar-ho be, el bon sentit de l’humor, la burla, l’amistat, alguns de nosaltres ens vam conèixer aquell mateix dia o feia pocs, però al cap d’una estona es com si ja portéssim una bona pila d’anys coneixent-nos.
I precisament això fa que valgui la pena dedicar part del teu temps a gaudir d’aquests moments i d’aquestes persones, envoltant de la natura. Per això considero que val la pena explicar també tot el que vam viure i el que va passar durant tota la jornada a part de l’excursió.
I es que tot comença quan em vaig llevar a les sis del matí, quan encara no havia sortit el sol, esmorzes, agafes la bici i comences a ciclar camí de l’estació de trens. Si no estàs acostumat a llevar-te a aquella hora, te n’adones que ja hi ha vida! Ciclistes, corredors, treballadors, si també treballa la gent al cap de setmana, jo ho faig habitualment, però no t’han d’hora, i també gent que acaba la jornada després d’una nit intensa i unes copes. Esperant el tren i ja dins de viatge cap a la destinació, ja vas pensant com anirà la jornada, pensant en les pujades, si estaràs prou preparat, en com serà la primera ciclada amb els beteterus del GATA, tots ells ja experimentats beteterus que no tenen por de res. I quan ens trobem tots salta l’alegria i ja de cop la conya i el bon rotllo que no pararà en tot el dia, fins que a la nit acabem esgotats.
I es que aquella jornada va ser completa, ja que tot just arribats de ciclar, pe si no en teníem prou, ens vàrem dutxar, ens vam vestir de superherois i a fer de les nostres i a continuar passant-ho be. És Carnaval!
Be doncs pels que no ho sabeu, això és el que es cou al grup BTT del GATA. Recordeu, salut, esport, bon humor, bon rotllo i respecte per les persones i la natura.

David Llauradó Coca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *