Els participants hauran de signar un document d’acceptació de les condicions establertes per la sortida. Els menors de 18 anys hauran de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable. Cal portar calçat i roba adient a la sortida. Preu de la sortida 4 €. Per a més informació podeu fer ús de la nostra pàgina de contacte

Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

els Masos Fortificats de l’Anella Verda de Tarragona

17 Gener 8:00 - 17:00

** per Lluís Gurrera

Hola gateres i gateros,

Aquesta sortida estava programada pel passat diumenge 10 de gener i es va posposar per les inclemències metereològiques, i ara es torna a organitzar.

En aquesta nova sortida del Gata descobrirem un patrimoni únic ubicat al terme de Tarragona, que són els Masos Fortificats amb la seua torre de guaita del segle XV al bell mig de l’Anella Verda tarragonina. El motiu de la construcció de les torres de defensa és la gran inestabilitat que hi havia a la nostra costa a l’edat mitjana. La violència, la força, el robator, i el segrest eren molt habituals.

Els atacs marítims -musulmans, normands, corsaris i pirates, castellans, francesos, genovesos…-, es van anar reproduïnt des de l’edat mitjana fins ben entrat el segle XIX. Tarragona també era activa fent el mateix en altres llocs. Els atacs, i les ràpides accions van provocar l’èxode de la gent cap a l’interior, a abandonar masos i a
fortificar pobles i habitatges rurals. No va ser fins quan els francesos prenen l’Alger cap a l’any 1830, que tot es normalitza.

Visitarem els masos d’en Rafel, del Pastoret, de la Creu, d’en Sorder, d’en Cosidor i la torre de guaita de Sant Simplici. Els masos estan catalogats com a BCIL, bé cultural d’interès local, i la torre de defensa un BCIN, bé cultural d’interès nacional.

Per això ens aplegarem a l‘estàtua dels Despullats de la Rambla de Tarragona a les 8:00, i compartint cotxes ens dirigirem cap a la carretera TP-2039 que va al Catllar. Cap als volts de dos quarts de nou els vehicles els estacionarem davant del Bar Can Pallàs (està al voral de la carretera TP-2039) que es troba a la urbanització d’Els Cocons.

A les 8:30 començarem a fer la ronda dels Masos fortificats a l’antic terme de Tamarit del Baix Gaià. Es calcula que caminarem uns 16 km en una ruta circular de tornada cap al Catllar.

Caldrà dur doncs menjar per esmorzar i dinar, aigua, bon calçat i roba de caminar, i la mascareta de rigor.

Per apuntar-se, cal que envieu un correu electrònic a :

tamariu@tinet.cat

especificant si sou socis_es o no, si porteu cotxe o no, el vostre nom i cognoms i el DNI.

Els no socis_es hauran de pagar 4 € en concepte d’assegurança d’accident i de responsabilitat civil.

Esperem que gaudiu de la magnífica Anella Verda Tarragonina, que entre totes i tots hauríem de donar a conèixer i protegir-la !

Salut i Gata

Lluís Gurrera

#Gata22anys

Detalls

Data:
17 Gener
Hora:
8:00 - 17:00
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

Lluís Gurrera
Correu electrònic:
tamariu@tinet.cat