tormon

Càpsula del Temps a Tormón
Els dies 30, 31 de març i 1 d’abril de l’any 2012 el grup ecologista GATA va realitzar una sortida de senderisme a Tormón (Terol) i a la Serra d’Albarracín. Al petit i quasi deshabitat poble de Tormón, d’on ocupàrem l’alberg, vam dipositar una “Càpsula del Temps” que contenia el text que podeu llegir a continuació, elaborat per Joan Arqué, i els missatges que per a l’ 1 d’abril de l’any 2022 – data en què s’hauria d’obrir la càpsula – deixaren escrits tots els components del grup que hi assistiren, testimonis més que d’un temps d’uns ideals que voldríem que pervisquessin entre les generacions futures :

Coordenades encriptades:

Ens hem reunit a Tormón la colla d’amics de gresca a la fresca que compartim els mateixos ideals dins d’un grup ecologista anomenat Gata. Quan estem vivint moments difícils, cadascú a la seva manera, encara , més que mai, hem trobat la nostre particular vàlvula d’escapament prop de la muntanya.

Els Governs ens han portat a una situació insostenible i , probablement , les properes generacions seran les primeres a patir de ple tot el desgavell provocat per irresponsables i cobdiciosos mandataris. Una gran malaltia s’ha estès com un càncer per les èlits governants, contaminant i corrompent un sistema que a força de sang, suor i llàgrimes van construir els pares dels nostres pares. Ara, han desballestat l’estat del benestar aconseguit amb tants sacrificis per part de les generacions anteriors , atorgant més poder als poders fàctics ja existents en detriment del poble. Ens tornen a oprimir posant-nos cadenes que ens mantenen lligats en un estat hipnòtic il.lusori. Tornem a ser els esclaus dels antics faraons. Ens volen distreure montant colosals circs romans. Però nosaltres ens hem adonat de tota aquesta maquiavèlica maquinària i hem posat en marxa un pla que volem transmetre a les futures generacions.

Qui obri aquesta càpsula del temps serà digne de seguir el nostre llegat que també traspassarem als nostres descendents. Hem trobat la fòrmula de la felicitat que els cercles del poder fosc tenien amagada i havien distorsionat embolcallant-la amb una infinitat de noves variables que ens havien fet perdre en un bosc multipolinòmic, sense poder arribar a aïllar la seva dimensió bàsica: la nostra essència.

Finalment , hem assolit una forma harmoniosa de viure el moment a través de rialles, gresca, companyerisme, excursions, xerrades, debats, tot compartint petites i grans estones i , sobretot, contactant amb la natura, la nostre Mare Terra, mitjançant la qual ens reconnectem amb la nostra autèntica essència d’éssers humans, augmentant la nostra energia vibracional i contribuint al gran canvi còsmic que ha de venir molt aviat.

Som una baula més en aquesta cadena evolutiva que ens ha de dur a viure en harmonia amb el medi i els nostres congèneres. Moltes abraçades plenes de Pau i Amor ! GATA

Tormón, 1 d’abril de 2012